Cosplayers: Creatievelingen met passie

Sinds 2016 is Duh-Events dé partij om in aanraking te komen met cosplayers. Cosplayers zijn creatievelingen die kostuums en personages namaken uit onder andere videogames, stripboeken, films en series. Deze kostuums worden vaak gemaakt van stof, creatief foam en andere materialen. Met de komst van 3D-printers, LED-lampjes en geavanceerde naai- en lockmachines worden de resultaten steeds beter en beter, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om oog in oog te staan  met de ‘real life’ versie van hun favoriete personages. Een erg mooi fenomeen vol passie, dat wij met alle liefde ondersteunen.

 

Interesse om met cosplay in contact te komen voor uw project? Neem dan contact met ons op via onze hoofdpagina.

Wedstrijden

Een cosplaywedstrijd is een vakmanschapawardshow waarbij men verkleed gaat als een bepaald karakter uit een game, serie of film en een ‘walk on/walk off’- of ‘act performance’-show uitvoert. Hierbij is een jury aanwezig die kijkt naar bepaalde aspecten van de gemaakte cosplay en daaruit bepaalt wie de winnaar is. Deze jury bestaat voornamelijk uit voormalige winnaars van diverse internationale voorrondes, waarbij ze als prijs een reis naar het buitenland hebben gewonnen om daar Nederland te vertegenwoordigen in een internationale wedstrijd.

 

Sinds 2016 organiseert Duh-Events zijn eigen wedstrijden, met leuke extra’s zoals showvuur, gegarandeerde foto- en videoshoot en livestream. Lees er alles over op onze cosplaywedstrijden-pagina.

Foto en video

Er is niets leuker voor een cosplayer dan het terugzien van het beeldmateriaal van zijn of haar creaties. Bij onze wedstrijden werken we samen met gespecialiseerde foto- en videografen, die precies weten hoe ze bepaalde karakters zo levensecht mogelijk in beeld kunnen krijgen. Sinds 2018 organiseert Duh-Events speciale fotoshoots, het liefst bij een unieke locatie als een kasteel. Op zo’n fotoshoot werken we samen met een aantal van de beste fotografen, videografen en cosplayers een vol schema af, zodat we nog lange tijd na kunnen genieten van de mooiste beelden in de best mogelijke settings.

 

Je kunt er alles over lezen op onze fotoshoots-pagina.

Cosplay ter promotie

Organiseert u een beurs of heeft u een stand op een evenement? Dan is er altijd wel een goeie manier te bedenken om cosplayers hierbij aan te laten sluiten. Dankzij een groot netwerk aan cosplayers en fotografen heeft Duh-Events al vele cosplaygerelateerde zaken mogen faciliteren. Of het nu gaat om het organiseren van een wedstrijd op uw evenement, juryleden of fotografen/videografen voor uw wedstrijd, foto’s van cosplayers met een nieuw product of simpelweg ‘karakter X uit populaire serie X’ aanwezig op een stand, wij kunnen het regelen.

 

Neem contact met ons op via onze hoofdpagina.